Espresso kaffe

Espresso kaffen har sin oprindelse fra Italien hvor det den type kaffe kaldes “caffe espresso” som oversat betyder kaffe brygget under tryk. Espresso kaffe adskiller sig fra anden kaffe ved at være meget stærk og intens i både smag og konsistens. Kendetegnet på en god kop espresso kaffe er det gyldne skumlag der ligger sig på toppen af kaffen.

Espresso kaffen har sin oprindelse fra Italien hvor det den type kaffe kaldes “caffe espresso” som oversat betyder kaffe brygget under tryk. Espresso kaffe adskiller sig fra anden kaffe ved at være meget stærk og intens i både smag og konsistens. Kendetegnet på en god kop espresso kaffe er det gyldne skumlag der ligger sig på toppen af kaffen.

Men hvad er det der danner skummet på en espresso kaffe?

Fordi kaffen brygges under et højt tryk, tvinger man olien ud af kaffebønnerne, og det er lige præcis olien som giver der der på italiensk kaldes “crema”

Her er den nørdede beskrivelse på hvad det helt præcist er der sker når der kommer skum ovenpå espresso kaffen. Hvis du hellere vil se en video der forklarer skummet på espressokaffen kan du scrolle til bunden af denne side.

Skummet er som sagt kun noget man for alvor finde i en espresso kaffe og det er fordi kaffebønner indeholder masser af små vandlommer som bidrager til både smag og aroma. Bønnerne indeholder også olie.

Som du nok allerede ved er vand og olie kemiske fjender og de to ting kan ikke blandes. Så når du hælder varmt vand over kaffebønnerne kommer olien ikke ud, men forbliver lukket inde i bønnen. Men når man laver en espressokaffe, brygger man kaffen under et højt tryk – typisk på ca. 9 bar. På den måde kan man tvinge vandet igennem den malede kaffe og dermed få noget af olien med ud igennem vandet og ned i koppen.

Det vil sige at den skum der ligger sig ovenpå espresso kaffen faktisk er en blanding af ollie og vand.

Se vores udvalg af Dolce Gusto espresso kaffekapsler

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *